Valašská
zabijačka
Tradičně
na Regiontour
www.ivalenta.cz12
Dětem je třeba předávat tradice našeho re-
gionu. Proto jsem velmi rád přijal pozvání
na tradiční valašskou zabijačku na farmě
ve Velkých Karlovicích, abychom společně
nejen ochutnali domácí ovar, zabijačko-
vou polévku, ale také nahlédli na to, jak se
na venkově tradičně zpracovávalo maso
z domácího vepříka. Bylo to velmi příjem-
né rodinné setkání s mnoha vzpomínkami
na mé dětství na Valašsku. A jsem rád, že
tyto zážitky mohu předávat i svým dětem.
Jako téměř každý rok, i letos jsem se zúčastnil mezinárodního vele-
trhu Regiontour v Brně, kde se každoročně prezentuje naše skupi-
na s investicemi v oblasti cestovního ruchu. Čtvrteční setkání však
bylo nejen o podpoře cestovního ruchu na Slovácku a Valašsku
a nových investicích, které připravujeme pro letošní rok například
ve Velkých Karlovicích, ale také o zajímavých rozhovorech s mnoha
starosty i kolegy senátory, kteří se zahájení veletrhu tradičně účast-
ní. Během celého dne jsme měli dostatek času posedět v naší „va-
lašské chaloupce“ a povykládat si o mnoha zajímavých tématech.
Naše debatování pak zpříjemnila nejen cimbálová muzika, ale také
gurmánské speciality, které jsme do Brna přivezli ze Slovácké tržni-
ce v Uherském Hradišti.